Vain yksi on Levi – 

Virkisty ja anna mielesi levätä

DeLuxe-lehden edellisessä numerossa haastattelimme Visit Levin markkinointijohtaja, Maija Palosaarta, joka hämmästytti meitä kertoessaan mitä kaikkea Levillä on tarjottavanaan. Puhdasta lunta. Avoimia tuntureita. Lapin hellän purevaa pakkasta, joka kirkastaa vierailijan stressaantuneen mielen. Levin lumo tarjoaa myös paljon muuta. 


teksti     Juhani Nurmi
kuvat     Visit Levi
DeLuxe  4/2020


Näinä kestoltaan lyhyinä päivinä Lapin ehtymätön lumo vetää puoleensa monia stressaantuneita suomalaisia. Vain yksi on Levi. Tee siis vitivalkoinen irtiotto arjesta ja lähde nauttimaan aidon talven tunnelmasta, Levin henkeäsalpaavan kauniista maisemista ja sen monista aktiviteeteista nauttien. Levin perimmäisenä tahtotilana on aina ollut pysyä lomakohteena, jonne on turvallista matkustaa, nyt ja tulevaisuudessa. Siksi koronapandemian johdosta sen asiakkaiden turvallisuudesta ei jousteta jatkossakaan.

Levi elää rinteistään ja laduistaan

Visit Levin markkinointijohtaja Maija Palosaari sanoo, että Levi elää rinteistään ja hiihtoladuistaan. ”Meillä on yhteensä 43 rinnettä, jotka tarjoavat erilaisia tasoja, aina aloittelijasta aktiiviharrastajaan. Hiihtokoulu sopii kaikenikäisille. Niille, jotka ovat vasta aloittamassa lasketteluharrastustaan tai haluavat saada lisäoppia ja varmuutta kykyihinsä.” 


Murtsikkaa harrastaville Levillä on tarjolla 230 kilometriä murtomaahiihtolatuja, tasaisista kumpuisempiin. ”Valaistuja latuja on myös 28 kilometrin verran. Niille, jotka väsähtävät ja haluavat pitää taukoa ladulla, suosittelen lämpimästi latukahviloiden käyttöä.”

Elämyksellinen vierailu lumilinnassa

Lumilinnoista pitäville Levin lähistöllä on tarjolla kaksi erilaista. ”Aivan Levin keskuksen tuntumassa, noin 7 km pohjoiseen sijaitsee Luvattumaa ja Levi Ice Gallery, jossa pääsee tutustumaan lumilinnaan ja jäätaiteeseen. Lumilinna avautuu 20. joulukuuta, teemalla Merenalainen maailma, kadonnut kaupunki. Saatavilla on kappeli ja eri lailla sisustettuja huoneita ja sviittejä, lisäksi lapsille oma puuhapaikka. Alueelta löytyy myös poroja, ravintola ja latukahvila. Paikan päälle pääsee autolla, moottorikelkalla tai suksilla.” 


Maija Palosaaren mukaan talvikävelyreitit Levillä ovat tulleet yhä suosituimmiksi pandemian aikana. ”Koska näitä reittejä huolletaan moottorikelkoilla, hyvillä talvikengillä pärjää. Samoja reittejä hyödynnetään myös talvipyöräilyssä. Lumikengillä pääset kipuamaan tunturiin ja koskemattomille metsäreiteille.”

Paljon uutta ja vanhaa

Halutessaan Levillä voi kokeilla uudenlaisia aktiviteetteja. ”Tarjolla on muun muassa Lapland Rally Center, jossa pääsee ajamaan esimerkiksi ralliautolla lumella. Lisäksi meiltä löytyy limousine-palvelu sekä poro- ja husky- eli koiravaljakkoajeluja. Näitä voidaan järjestää myös yön yli kestäviksi, jolloin pakettiin sisältyy majoitus.”


Maija kertoo, että Levin alueella toimii yli 70 eri ohjelmapalveluyrittäjää. ”Erilaisissa aktiviteeteissä ja elämyksissä varmasti löytyy. Meillä on yli 900 kilometriä valmiita moottorikelkkareittejä. Meillä on Suomen laajin reittiverkosto nimenomaan moottorikelkkailun saralla. Reiteille voi vuokrata kelkan, reitille voi lähteä omalla kelkalla tai sitten voi liittyä mukaan kelkkasafariin, jos paikalliset reitit eivät ole ennestään niin tuttuja. Monet kotimaiset asiakkaamme ovat varsin omatoimisia. Jos ottaa oppaan mukaan, useimmiten retkestä saa paljon enemmän irti. Kittilän alueella on myös erinomainen kulttuuritarjonta. Esimerkiksi Reidar Särestöniemen museovierailu on unohtumaton kokemus miljöineen.”

Huhtikuussa maailmanluokan maratonhiihtoa

Vuoden 2021 tulevista tapahtumista Maija mainitsee Visma Ski Classics Ylläs-Levin, joka on tarkoitus järjestää 17.4.2021. ”Jos pandemia ja Suomen yleinen terveystilanne suinkin antavan myöten, tämä legendaarinen murtsikkatapahtuma kannattaa pistää kalentereihin.” 


Visma Ski Classics Ylläs-Levi tarjoaa kaksi erilaista reittivalintaa. ”Ylläs-Levi 70 km soveltuu itsensä haastamisesta kiinnostuneille aktiivihiihtäjille. Vaativa, erityisesti kilpahiihtäjille suunniteltu noin 70 kilometrin reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia. Vaihtoehtoisesti Ylläs-Levi 55 km soveltuu tavoitteellisesti harjoitteleville kuntohiihtäjille. Lyhyempi ja helpompi noin 55 kilometrin reitti kulkee Ylläksen Äkäslompolosta Levin keskustaan.”


  Maija toivottaa kaikki DeLuxe-lehden lukijat lämpimästi tervetulleiksi Leville. ”Meillä todella löytyy eri aktiviteeteissa. Tekeminen ja vaihtoehdot eri harrastuksiin eivät varmasti lopu kesken. Monet tulevat meille jopa etätöihin, jotta pystyisivät keskittymään paremmin omaan tekemiseen. Tässä auttavat laadukkaat laajakaistayhteytemme, esimerkiksi Elisa tarjoaa Levillä 5G-yhteyden. Teemme kaikkemme, jotta vieraamme viihtyisivät ja tuntisivat olonsa mahdollisimman turvalliseksi.”
Info


Visit Levi
Myllyjoentie 2
99130 Levi

016 639 3300
info@visitlevi.fi

www.levi.fi

Share the page on social media
Share