SCC – Sports Car Center 

Löydä unelmiesi auto

Olemme vahvasti tässäkin murroksessa mukana tarjoamalla asiakkaillemme juuri niitä automerkkejä ja -malleja, joita he itse toivovat.

Olipa etsimäsi laatuauto merkiltään tai malliltaan mikä tahansa, SCC – Sports Car Center etsii sinulle hakemasi auton. Tarvittaessa vaikkapa ulkomailta. DeLuxe-lehti haastatteli SCC:n markkinointipäällikköä, Miikka Råmania.


DeLuxe 4/2020
teksti Juhani Nurmi • kuvat Sports Car Center

Yli 35-vuotisen historian omaava Sports Car Center (SCC) on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen johtavimpana premium – ja excusive luokana autokauppaketjuna. Koska kyseessä on erinomaisilla ulkomaan yhteyksillä varustettu autokauppaketju, SCC:lle on huomattavasti tavallista paremmat edellytykset löytää unelmiesi auto.


Autokauppa käy kuumana – koronasta huolimatta

SCC tunnetaan muun muassa Jaguaria ja Land Roveria näkyvästi edustavana autoliikkeenä, mutta SCC:n markkinointipäällikön, Miikka Råmanin mukaan tämä ei kerro läheskään koko totuutta heidän poikkeuksellisen laajasta myyntivalikoimastaan. 


”Yrityksemme tarjonta ei suinkaan rajoitu pelkästään mainitsemiisi merkkeihin. Myymme itse asiassa huomattavasti enemmän muita merkkejä kuin Jaguaria tai Land Roveria. Laatuautoilla on yksi osoite, merkkiriippumattomasti. Tämä on ollut jo pitkään SCC – Sports Car Centerin motto. Valikoimaamme sisältyvät monenlaiset eri premium ja exclusive- luokan autot. Asiakkaan kannalta on hyvä, että voimme myös kattaa eri merkkien huoltotoiminnot. Olemme yksi Suomen suurimmista premium – autokauppaketjuista. Korona-pandemia ei ole juurikaan hidastanut toimintaamme. Liikevaihtomme viimeiseltä tilikaudelta on 161 miljoonaa euroa.”Kasvua vuodelle 2021, hybridit suosituimpia

Miikan mukaan kasvuun panostetaan sekä kansainvälisesti että Suomessa. ”Meillä on tällä hetkellä kuusi liikettä Suomessa, kaksi Ruotsissa ja yksi Virossa. Avaamme myös uuden liikkeen Tampereelle vuonna 2021. Autokaupan näkymät näyttävät valoisilta, huolimatta koronaepidemian vaikutuksista autoteollisuuteen. Tähtäämme ensi vuonna jopa 20 prosentin kasvuun.” 


Mikä autotyyppi on sitten ollut viime aikoina suosituin? Miikan vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä. ”Hybridit ovat kiilanneet kärkeen, muiden edelle. Ne kuuluvat useimpien premium-automerkkien valikoimiin. Tällä hetkellä asiakkaat kysyvät kaikkein eniten hybridejä, koska niiden jälleenmyyntiarvoon, kulutukseen, vähäpäästöisyyteen ja ympäristöystävällisyyteen luotetaan vankasti. Myös sähköautot kasvattavat koko ajan hiljalleen suosiotaan, esimerkkinä vaikkapa myymämme Jaguar I-PACE. Olemme myös saaneet myyntiin Porschen uusinta Taycan-täyssähkösedania, joka on erittäin kysytty”, Miikka Råman kertoo.

Miikka Råman: ”Myymme sitä, mitä asiakas haluaa” 

Miikka summaa ne syyt, miksi SCC – Sports Car Center on päässyt tähän pisteeseen – ja miksi myynnillisen kasvun varaan rakennettu menestystarina näyttävät jatkuvan myös lähitulevaisuudessa.


”Valtteihimme kuuluvat nopea toimitus jopa kotiovella saakka, merkkiriippumattomuus, palvelu- ja ratkaisutyylinen myynti ja erittäin kilpailukykyiset hinnat. Tarkistamme hintoja päivittäin, ja peilaamme niitä jatkuvasti kansainvälisiin hintoihin. Koska kaikki autokaupassa on niin läpinäkyvää, hintojemme täytyy olla kohdallaan. Suomalaiset saavat eniten veroetua hybridi- ja sähköautojen kautta, joissa autovero-osuus on pienempi. Loppupeleissä myymme aina sitä, mitä asiakas haluaa. Kysyntään pitää voida vastata. Uskomme, että asiakaspalvelu ei voi koskaan olla kyllin hyvää.” 


Uusimpana palveluna partneriverkostoautot

SCC Concierge-palvelun tarjoaman räätälöinnin rinnalle on tulossa uusi palvelu, partneriverkostoautot. ”Meillä on Euroopassa isoja kumppaneita, joiden kanssa olemme solmineet yhteistyösopimukset. Meidän kauttamme Euroopasta voi hankkia erilaisia automalleja ja -merkkejä, joita ei välttämättä Suomesta muuten löydy, erittäin kilpailukykyiseen hintaan.” 


Miikka Råman sanoo, että Euroopassa tarjolla olevia autoja tulee jatkossa löytymään SCC – Sports Car Centerin verkkosivuilta. ”Suomen varastosta löytyvä auto tai ulkomailla sijaitsevan auton hinnat ovat aina lopullisia hintoja, sisältäen muun muassa kuljetuksen, verot yms. muut tuontiin liittyvät kulut. Auton voi halutessaan tilata etänä, vaikkapa kätevästi omalta kotisohvalta. Varmistamme aina autojen olevan moitteettomia, joten auton hankkiminen ulkomailta on asiakkaalle riskitön vaihtoehto. Auton toimitusaika Euroopasta tilattuna on nopeimmillaan korkeintaan viikkoja eikä kuukausia.”Info


Airport, Espoo, Helsinki, Jyväskylä, 

Turku, Tuusula


www.scc.fiShare the page on social media
Share